Dubalar Arasında Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir.?
Sürücülerin ehliyet alırken en çok zorlandığı konulardan birisi direksiyon sınavında iki duba arasına park uygulamasıdır. Bu yazı dizimizde ideal bir sürüş için dubalar arasına park etmenin püf noktalarını anlatacağız. Yazı dizimizi dikkatle okur ve sınavda başarı ile uygularsanız direksiyon sınavında başarılı olacağınızı düşünüyoruz.
Direksiyon Sınavında Geri Park Uygulaması Nedir?
Direksiyon sınavında başarılı olmak için teorik olarak bildiğiniz bilgileri uygulamalı olarak yapmalısınız. Sınav esnasında heyecanınızı yenip stres, kaygı gibi durumlarla baş etmesini bilmelisiniz. Sınavda en önemli hususta bildiklerinizi yapabilmektir. Sınav komisyon üyeleri sürücü adayının geri gelerek dubalar arasına aracı sorunsuz bir şekilde park etmelerini ister. Pak işlemini başarıyla tamamlayanlar sınavı geçerken, park yüzünden binlerce insan sınavdan başarısız olup yeniden direksiyon sınavına girmektedir.
Geri Park Güzergâhı Ölçüleri Nedir?
Ehliyet sınav komisyonu sürücülerin iki araç arasına aracı park edip etmeyeceklerini görmek için temsili 4 dubadan oluşan sınav güzergâhı kullanır. Aracın ön bölümünde 2 arka bölümünde 2 olmak üzere 4 duba konur. Bu dubalar arasındaki mesafe ehliyet sınıfı aracının 1,5 katı büyüklüğünde ayarlanır. 4 metrelik bir araç için 6 metre boyunda ayarlanır. Sürücülere yolun sağ tarafında bulunan kaldırıma yanaşmaları istenir. Kaldırıma yanaşma mesafesini gösteren sarı ve beyaz çizgiler bulunur. Sürücüler kaldırımdan 50 cm uzaklıktaki bu çizgiyle kaldırım arasına araçlarını park etmeleri isteniz.
İki Duba Arasına Park Edilirken Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Aracı geri çalıştırmadan önce mutlaka aracınızın dörtlü ışıklarını yakın.
Geri park yapmadan önce sürücü adayı aracı uygun mesafeye yerleştirmelidir.
Aynaları kontrol edip aynaları kendinize uygun pozisyonda ayarlayın.
Dubalar içerisinde iki hareketten fazla hareket yapmadan aracı park etmelidir.
Geri park yaparken duba ve kaldırıma çarpmamaya özen gösterin.
Geri park uygulaması tamamlandıktan sonra duba ve kaldırıma çarpmadan istediğiniz kadar geri manevra yapabilirsiniz.
Aracın dubaya olan pozisyonunu aracın arka sağ kapısında bulunan kelebek camından görebilirsiniz.
Henüz resim eklenmemiş.
Henüz video eklenmemiş.
Henüz harita eklenmemiş.