Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir?

  • Firma YetkilisiBelirtilmedi
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi

Firma Hakkında

Elektronik Ehliyet Sınavı (E-sınav)
MEB 2018 yılı Ağustos ayından sonra ehliyet sınavlarında tüm illerde elektronik ehliyet sınavına geçiş yaptı. Elektronik ehliyet sınavı ile beraber neler değişti, adaylar elektronik ehliyet sınavına nasıl başvuru yapabilir, kaç soru sorulacak, sınav süresi nasıl olacak gibi tüm soruların cevabını uzman editörleriniz sizler için derledi. Elektronik ehliyet sınavı hakkında işte merak edilen sorular ve cevapları:

E-Sınav Nedir?
20 Ekim ve 22 Aralık tarihinde yapılacak olan sınavların uygulanıp uyguşanmayacağı henüz açıklanmadı. MEB tarafından yapılan duyuruda bu sınavların yerini e-sınav alacak.

Kimler E-Sınava Kayıt Yaptırabilir?
Sürücü kursuna kayıt yaptırıp sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan adaylar ile hala yazılı sınav sorumluluğu devam eden adaylar e-sınava başvuru yapacak. Ehliyet e-sınav uygulamasına başvuru yapan adaylar yazılı sınava geçiş yapamaz. Tekrar yazılı sınava geçiş yapabilmek için e-sınavdaki haklarını doldurup kurs kayıtlarını sildirmeleri gerekir.

E-Sınava kaç kez katılabilirim? Kaç kez kalırsam dosyam yanar?
Elektronik ehliyet sınavına girecek olan adaylara 4 defa sınava girme hakkı verilir. 4 hakta sınavı geçemeyen adaylar tekrar dosya açtımak zorunda kalır.

E-sınava başvurdum, sınav tarihini değiştirebilir miyim?
E-Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce randevu tarihini değiştirebilir. E-Sınav randevusu olan ve sınava girmeyen kursiyer 1 (bir) sınav hakkı kullanılmış olur.

Kursiyerin sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir doktor raporu varsa sınav giriş haklarını kaybetmemiş olurlar.

Elektronik ehliyet sınavında hangi konulardan sorumluyum?
E-Sınava girecek kursiyerler sertifika türlerine göre; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B”“D1” “D” “C1” “C” ve “F” sertifika sınıfı türlerine ait; ilkyardım, trafik ve çevre, araç tekniği, trafik adabı derslerinden sorumlu olur.

E-sınavda kaç soru sorulur?
E-Sınavda adaylara 50 soru sorulur. İlkyardımdan 12, trafik ve çevreden 23, araç tekniğinden 9, trafik adabından 6 soru sorulur. Sınav süresi elektronik sınavda 45 dakika sürer. Başarılı olmak için 70 puan almak gerekir. 70 puan almak için 50 sorunun 35 tanesini doğru cevaplamak gerekir. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez. Bu yüzden bilmediğiniz soruyu boş bırakmak yerine mutlaka bir cevap şıkkını işaretleyerek % 20 tutturma şansınızı kullanmalısınız.

E-sınav başvuru şartları nedir?
1- Sınava girecek adayın “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” alanında teorik eğitim almış olmaları gerekir.

2- Kursiyer yazılı sınava katılmış ve sonucun ilan edilmiş olması gerekir.

3- Kursiyerin e-sınav ücretini yatırmış olması gerekir.

4- Olması gerekir.

5- Kursiyerin son katıldığı e-sınav uygulamasının üzerinden en az 15 gün geçmiş olması gerekir.

6- Yazılı sınavda 4 defa giriş hakkını doldurmamış olması gerekir.

E-sınav ücreti nedir? Hangi bankaya yatırmalıyım?
Adaylar 2018 yılında her sınav dönemi için 75 lira ehliyet E-sınav ücreti yatırmaları gerekir. Sınav ücretlerini ziraat bankası, vakıfbank, halkbank şubelerine yatırabilir. Kurumsal tahsilat programı bölümünden yatırım yapmaları gerekir. Sınav ücretini yatırma süresi içinde yatrımalıdır. Bankadan aldığı dekontu zamanında sürücü kursuna teslim etmelidir. Tck kimlik numarası hatalı olması durumunda tüm sorumluluk size ait olacaktır. Bu yüzden s-sınav ücretini yatırırken dikkatli olmalısınız.

E-sınav giriş belgesini nereden alabilirim?
E-Sınav giriş belgesi renkli fotoğraflıdır. Giriş belgesinde kursiyerin salon ve kimlik bilgileri yer alır. Salon bilgilerinde kursiyerin sınava gireceği e-sınav merkezi (il/ilçe), bina, salon, sıra ve adres bilgileri bulunur. Giriş belgesi her sınav döneminde yeniden düzenlenir. Giriş belgesinde sürücü kursunun adı kurs müdürlüğünün bağlı olduğu ile ve ilçeler yer alır. Kimlik bilgilerinde kursiyerin T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi yer alır.

E-sınava giderken yanımda ne götürmeliyim?
Kursiyer sınava girerken yanında renkli fotoğraflı, çift mühürlü ve imzalı sınav giriş belgesi, T.C. kimlik numaralı ve fotoğraflı, nüfus cüzdanı bulundurmaları gerekir. Er ve erbaşlar askerlik görevini yaptığı birlik tarafından kendisine verilen “er ve erbaş askeri kimlik kartını” yanında bulundurması gerekir.

Kampanya & İlanlar

Henüz bir ilan eklenmemiş

Firma Haberleri

Henüz bir haber eklenmemiş

ÜRÜNLERİMİZ

Henüz bir ürün eklenmemiş

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.