Direksiyon Sınavını Geçmek İsteyenler Neler Yapmalı?

  • Firma YetkilisiBelirtilmedi
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi

Firma Hakkında

Direksiyon sınavından başarılı olmak isteyenler yazı dizimizi dikkatle okusun. Bu yazı dizimizde direksiyon sınavından başarılı olmanız için altın niteliğinde tavsiyeler bulabilirsiniz. Yazılı sınavı geçtikten sonra ehliyet almak için direksiyon sınavına girmelisiniz. Yazılı sınavdan 2 hafta sonra yapılan direksiyon sınavından geçmek için ipuçlarını yazı dizimizde bulabilirsiniz.

Direksiyon sınavından geçmenin püf noktaları şunlardır:
Ehliyet almak için kayıt olduğunuz kurstan yeterince direksiyon kursu almayı ihmal etmeyin. Aldığınız direksiyon eğitiminin yeterli olmadığını düşünüyorsanız ekstra para harcayarak özel kurs alın. Direksiyon sınavından her kaldığınızda sınava girmek için ekstradan 100-150 lira ödemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden özel hoca tutarak bu ücreti 1 defa vererek direksiyon sınavında başarı elde edebilirsiniz.
Direksiyon sınavları eskisi gibi kolay geçmemektedir. En ufak bir hatanızda direksiyon sınavından kalabilirsiniz. Eski sistemde her 100 kişiden 90 kişi sınavı geçerken bu oran günümüzde 50-60 kadar düştü. Hata yapmamak için direksiyon eğitimini yeterli düzeyde almalısınız. Sınavda stres ve heyecan yapmamalısınız.
Direksiyon sınav saatinizi tam olarak öğrenip sınav başlamadan en az 45 dakika önce sınav yerinde olun. Sizden önce sınava girenlere bakıp taktikler alın. Bu şekilde sınav heyecanınızı yenmiş olursunuz. Direksiyon sınavına 1 dakika geç kalsanız bile sınava geç kalmış sayılıp sınava alınmazsınız. Direksiyon sınavları sabah 8 de başlar 17 kadar sürer. Bir sınav komisyonunda en fazla 14 sürücü sınava girer.
Direksiyon sınavına alıştırma yaptığınız araçla girmeniz size özgüven verir. Sınav günü araca bindiğiniz zaman sınav komisyon üyelerine merhaba demeyi unutmayın. Güçlü iletişim kurmak size özgüven kazandırır. Komisyon üyeleri çoğunlukla öğretmen ya da milli eğitim personelidir. İyi bir iletişim kurduğunuz zaman ufak tefek hatalarınızı es geçebilirler.
Selam verip sınava başladığınız anda kimliğinizi komisyon başkanına verin. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra size imza attırılır. Oturduğunuz koltuğu kendinize göre rahat edecek pozisyonda ayarlayın. Emniyet kemerini takmayı unutmayın. İç ve dış aynaları kendinize göre ayarlayın.
Vitesi boşa alıp fren ve debriyaja aynı anda basıp aracı çalıştırın. Kalkış yapmak için sola sinyal verin. İyi bir kalkık için debriyaj pedalını yavaşça bırakın. Debriyaj pedalını bırakırken hafif gaz verin. Dizel araçla sınava giriyorsanız gaza çok az bassanız bile araç kesinlikle durup istop etmez.
Sinyal verdikten sonra yolun müsait olduğunu gördüğünüz anda çıkış yapın. Güzel ve sorunsuz bir sınav için ilk çıkış çok önemlidir. 1.vites ile kalkıp biraz gittikten sonra motoru fazla yormadan vitesi 2 ye alın. 2. Vitese almak için 20 metre gidin. Sınav alanında en fazla 3. Vitese kadar çıkın. Durmak istediğinizde sinyal vererek tekrar aracı 1. Vitesten kaldırmayı unutmayın. İlk turda sürücü adayı kendini rahatlatması ve sınav heyecanını yenmesi için başka bir şey yapmaya gerek yoktur.
İkinci turda dur kalk yapılır. Dur kalk için belirlenen noktalarda durmalısınız. Dur kalk yaparken debriyajı yumuşak biçimde kaldırıp gaz vermelisiniz. Dur kalk yapılan yollarda eğim oranı % 7 civarıdır. Burada amaç el frenini çekmeden aracı geri kaçırmadan sorunsuz bir şekilde aracı kaldırmaktır.
Üçüncü turda araç belirlenen dubalar arasına geri park ettirilir. Araç geri park ettirilirken arkada oturan komisyon üyesi araçtan inip park etmeyi kontrol eder. Aracı geri vitese takıp dörtlüleri yakmayın. 45 dereceli açılarla dubalar arasına giriş yapın. Geri gittikten sonra direksiyonu toplayın. En fazla 3 hamlede işleminizi tamamlayın. Aracı kaldırmadan 50 cm olacak şekilde park edin. Parkı düzgün bir şekilde yaparsanız dışarıdaki komisyon üyesi araca biner ve sınavınız devam eder. Sol sinyali verip çıkışı o şekilde yapmalısınız. Bir sonraki turda aracı belirlenen alanda geri şekilde 25 metre götürmeniz istenir. Geri giderken aracı şerit dışına çıkarmayın. Trafiği tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmayın. Bunları yapmanız durumunda araçtan indirilir sınavdan başarısız olduğunuz ilan edilir

Direksiyon Sınavında Başarısız Olmanızı Sağlayacak Hatalı Davranışlar
Emniyet kemerini takmamak, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmemek
Aracı çalıştırmada ve hareket ettirmede gecikme ve usul kuralına uymamak
Güvenli ve rahat kalkış yapmamak
Yoldan geçen araçlara geçiş güvenliği sağlamamak
Sinyal vermeden kontrolsüz çıkış yapmak
Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymama
Hız kurallarını aşmak
Takip mesafesini korumadan araç kullanmak
Öndeki aracı sollayıp geçmek
Kavşaklara geldiğinde hızı düşürmeden kurallara uymadan dönüş yapmak
Dönüş kurallarına uymamak ve sinyal vermemek
Trafik işaret ve levhalarına dikkat etmemek
Trafik polisinin yönlendirmelerine uymamak
Trafiği tehlikeye düşürecek biçimde araç kullanmak
Debriyaj, fren ve gaz üçlüsüne hakim olamamak
Vites değiştirmede ve araç kontrolünde zayıflık sergilemek
Direksiyon hâkimiyet zayıflığı
Araç kullanırken heyecanlı ve telaşlı olmak
Yaya, okul ve hemzemin geçitlerinde geçiş kuralına uymamak
Aracı geri viteste kullanamamak
Aracı park ettirme kurallına uymamak

Kampanya & İlanlar

Henüz bir ilan eklenmemiş

Firma Haberleri

Henüz bir haber eklenmemiş

Yorumlar (2)

  1. Avatar Sevda diyorki:

    Heyecan yaptım kaldım 25 metre ileri gittim 25 metre geri giderken aradaki yerden çıktım yola derste en güzel yaptığım şeyi yapamadım heyecandan inşallah geççem bu sefer

ÜRÜNLERİMİZ

Henüz bir ürün eklenmemiş

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.