Ana Sayfa

  • Firma YetkilisiBelirtilmedi
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi

Firma Hakkında

  1. ieua

    ieaie

  2. iea

    eai

Şema bulunamadı.

Deneme Sınavı

[wp_call_button btn_text=”Sürücü Kursunu Ara” btn_color=”#269041″ hide_phone_icon=”yes”]

Ehliyet Nasıl Alınır?

Günümüzün en çok gereksinim duyulan olgularından bir tanesi de artık nerede ise temel ihtiyaçlar arasına giren ehliyetdir. İnsanlar ister motosiklet kullansın, ister otomobil, ister ağır vasıta bunları iş amaçlı da kullansanlar, özel amaçlı olarak da kullansınlar ehliyetleri olmadan trafiğe çıkamıyorlar. Bu noktada da ehliyet nasıl alınır sorusunun yanıtını bilmek gerekiyor.
Ehliyet alabilmek için ;
Öncelikle hangi ehliyet sınıfından ehliyet alınacak ise onunla ilgili kursa devam etmek ve ilgili teorik, pratik derslerini almak gerekiyor.
Bunun akabinde belli periyotlar ile açılan ehliyet sınavlarına girilmesi gerekiyor.
Bu ehliyet sınavlarında trafik yönetmeliğinin öngördüğü kadar 50 adet yazılı sınav sorusu bulunuyor. 70 ve üzerini alanlar teorik sınavdan geçmiş oluyor.
Bunun hemen akabinde alınacak olan ehliyetin türüne göre ilgili araçla sınav sürüşünün yapılması ve bundan da 70 ve üzeri puan alınması gerekiyor.
Her iki sınavdan da başarı ile geçenler ilgili evraklarını hazırlayarak ehliyet başvurusunda bulunuyor. Sonrasında ise ehliyet almaya hak kazanıyorlar.  Siz de ehliyet alacaksanız  ilgili sayfalarımıza bakmanız yeterlidir.Ehliyet Nasıl Alınır?
Günümüzün en çok gereksinim duyulan olgularından bir tanesi de artık nerede ise temel ihtiyaçlar arasına giren ehliyetdir. İnsanlar ister motosiklet kullansın, ister otomobil, ister ağır vasıta bunları iş amaçlı da kullansanlar, özel amaçlı olarak da kullansınlar ehliyetleri olmadan trafiğe çıkamıyorlar. Bu noktada da ehliyet nasıl alınır sorusunun yanıtını bilmek gerekiyor.
Ehliyet alabilmek için ;
1. Öncelikle hangi ehliyet sınıfından ehliyet alınacak ise onunla ilgili kursa devam etmek ve ilgili teorik, pratik derslerini almak gerekiyor.
2. Bunun akabinde belli periyotlar ile açılan ehliyet sınavlarına girilmesi gerekiyor.
3. Bu ehliyet sınavlarında trafik yönetmeliğinin öngördüğü kadar 50 adet yazılı sınav sorusu bulunuyor. 70 ve üzerini alanlar teorik sınavdan geçmiş oluyor.
4. Bunun hemen akabinde alınacak olan ehliyetin türüne göre ilgili araçla sınav sürüşünün yapılması ve bundan da 70 ve üzeri puan alınması gerekiyor.
Her iki sınavdan da başarı ile geçenler ilgili evraklarını hazırlayarak ehliyet başvurusunda bulunuyor. Sonrasında ise ehliyet almaya hak kazanıyorlar.  Siz de ehliyet alacaksanız  ilgili sayfalarımıza bakmanız yeterlidir.

Ehliyet Kursu

Günümüzde farklı alanlarda farklı işyerleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de ehliyet kursu olarak hizmet veren merkezlerdir. Bu merkezler ehliyet almak isteyen kişileri sınava hazırlar. Ehliyet kursları Türkiye’nin hemen her kentinde ilgili trafik yönetmeliğine uygun olarak hizmet verirler. Sınavda çıkacak yazılı ve uygulamalı sorulara karşı kursiyerleri hazırlarlar.
Ehliyet kursu hizmet veren yerlerde yazılı sınavda çıkacak olan trafik, motor ve ilkyardım dersleri vardır. Uygulama sınavında kişi hangi ehliyet türünden sınava girecek ise onunla ilgili uygulamalı sürüşler gerçekleştirir. Sürücü kursu bünyesinde verilen bu eğitimler yaz kış demeden tüm mevsimlerde gerçekleşir. Belli periyotlar ile sınavın yapılacağı dönemlere yakın tarihlerde açılır.
Sürücü kursu hizmet veren yerler arz talep meselesine bağlı olarak hafta içi gündüz, hafta sonu ve hafta içi akşam sürüsü kursu eğitimler açarlar. Tüm bu eğitimlere alanında uzman, ilgili kriterleri taşıyan, atanmış olan eğitmenler ders verir. Sürücü kursu fiyatları ise kurs merkezine göre farklılıklar arz eder. Sizin de sürücü ehliyeti gereksiniminiz var ise sitemizin ilgili sayfalarına bakabilirsiniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu

Hangi türden olursa olsun ehliyet almanın kendi içinde bazı ehliyet alma şartları vardır. Bunlardan bir tanesi de ehliyet için sağlık raporu olgusudur. Sınav ne kadar başarılı olursa olsun sağlık raporu olmada ehliyet alınması mümkün değildir. İstenen en temel evrakların başındadır.
Lakin ehliyet için sağlık raporu konusunda belli başlı bazı hususlar vardır. Bunların en başında Sağlık Bakanlığının onayladığı kuruluşlardan sağlık raporu alınması gerekir. Diğerleri hiçbir biçimde kabul edilmez. Sağlık bakanlığının onayladığı sağlık raporu alınabilecek olan sağlık merkezleri şunlardır:
·Eski adı ile sağlık ocakları yeni adı ile aile hekimlikleri
·Üniversitelere ve Sağlık Bakanlığına bağlı olan devlet kamu üniversite hastaneleri
·Özel hastaneler
·Özel poliklinikler
Özel hastanelerden alınan sağlık raporları ücretli olan raporlardır. Devlet hastanelerinde ise ücret ödenmez. Eğer kişi herhangi bir biçimde engelli ise o zaman mutlaka tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almalıdır. Öncelikli olarak engelli olan kişi engeli olduğu alanda uzman hekime gider sonrasında ise onun vereceği karara göre heyete girerek sağlık raporunu alır.

Ehliyet Sınav Soruları

Günümüzde araç kullanmayan insan sayısı nerede ise yok denecek kadar azdır. Buna istinaden de insanların araç kullanabilmesi için öncelikli olarak ehliyet sınavına girerek ehliyet alması gerekir. Ehliyet alacak olan insanlar sürücü kurslarına giderek eğitim alır ve sonrasında sınava girerler. Sürücü kurslarında motor, trafik ve ilk yardım dersleri veriliyor. Sonrasında bu dersler ile ilgili olarak aşağıda yer alan sayılarda sorular teori sınavında soruluyor.
6 adet trafik adabı sorusu
 9 adet motor sorusu
12 adet ilk yardım sorusu
 23 adet de hem çevre hem de trafik alanında sorulan sorular yer alır.
Yukarıda olan verilerden de anlaşılacağı gibi toplamda 50 soru vardır. Her bir soru 2 puan değerindedir. Sınavdan geçme notu 70 olduğu için 35 net yapılması yeterlidir. Kişiler diledikleri bölümden diledikleri gibi soru çözebilirler. Herhangi bir sınır, kısıtlama mevcut değildir. Tüm sorular çözülecek diye bir kaide yoktur. Uygulama sınavında ise araç kullanımı yapılır. Araçta durma, kalkma, park etme gibi şeyler uygulanır.
Ehliyet Deneme Sınavı İçin Lütfen Tıklayınız….

Sürücü Kursu Çıkmış Sorular

Ehliyet almanın en temel yolu insanların öncelikli olarak ehliyet sınavına girerek başarılı bir biçimde geçmesidir. Bunun için de 50 tane çıkan sorudan en az 35 net yapması ve 70 puan alması gerekir. Durum böyle olunca da sınavda çıkacak türden soruları ve tekniğini öğrenmesi ve yapması gerekir.
Sürücü kurslarında sınavda çıkacak konular olan trafik, ilkyardım ve motor derslerinde eğitimler veriliyor ve eğitimler müfredata uygun olduğu için ders konularını iyi bilmek ve öğrenmek sınavın geçilmesi için yeterlidir.  Bunun dışında bir diğer yöntem ise sürücü kursu çıkmış sorular yapılmasıdır.
Çıkmış sınav sorularının yapılması sınava girecek olan ehliyet adayına sınavda çıkacak sorular hakkında bilgi verir. Bunun için özellikle son 5 yılın sorularının çözülmesi gerekir. Şıklara odaklanmadan mantığını anlayarak sürücü kursu çıkmış sorular çözülmelidir. Sizin de geçmiş yıllarda  çıkmış sorulara sitemiz üzerinden ulaşarak sürücü kursu sınavına kolay ve zahmetsiz bir biçimde hazırlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey sitemizin ilgili sayfalarına girmeniz olacaktır.Cevap buraya gelecek.

Yeni Ehliyet

Bugün günümüzde ehliyet sahibi olmayan insan yok gibidir. Dünyanın her yerinde ister motosiklet kullansın, ister son model BMW insanlar ehliyeti olmadan araçları ile bir adım öteye adım bile atamıyorlar. Durum böyle olunca da kişinin aracı olsun ya da olmasın araç kullanacak ise yeni ehliyet alması gerekiyor. Bunun da kendi içinde adımları bulunuyor.
Yeni ehliyet almanın ilk adımı öncelikli olarak alacağı ehliyet sınıfına uygun bir sürücü kursuna başlamak ve burada derslere devam etmek oluyor. Bunun akabinde sürücü kursu sınavına zamanı gelince girilmesi ve bu sınavdan da en az 70 puan alınması gerekiyor. Burada hem yazılı sınav için hem de uygulama sınavı için böylesi bir durum mevcuttur. Eğer sınavından birinden başarılı olunmaz ise tekrarlanması gerekiyor.
Sınavlardan da başarı ile geçtikten sonra artık ehliyet alınması için evrakların hazırlanması gerekiyor. İstenen evraklar da eksiksiz bir biçimde hazırlanıp ilgili birimlere teslim edildikten sonra kişi yeni ehliyetine hızlı bir biçimde sahip kullanarak araç kullanmaya başlayabiliyor.Cevap buraya gelecek.

Sürücü Kursu Dersleri

Dışarıdan kolay gibi görünse de işin özünde ehliyet alınması uzun ve zorlu bir süreçtir. Kişinin ehliyet alana dek belli başlı bazı adımları atması gerekir. Bunların başında da bir sürücü kursuna yazılarak sürücü kursu dersleri alması gerekliliğidir. Sürücü kursu dersleri ilgili müfredata uygun olarak tüm Türkiye ölçeğinde aynı biçimde gerçekleşir.
Sürücü kursu dersleri iki ana çizgide ilerler. Bunların en başında yazılı sınav için olan dersler vardır. Yazılı sınavda ehliyet sınavlarında trafik, trafik adabı, motor ve ilk yardım dersleri işlendiği için bu konularda alanında eğitimli, uzman eğitimciler dersler verirler. İkinci alan dersi ise hayati bir önem taşıyan pratik dersleridir. Bu derslerde de belli bir saat süresince ehliyet sınavına girecek kişilere hangi ehliyet sınıfında araç alacak ise o araçta uygulamalı sürüş dersleri verilir. Park etme, vites değiştirme, durdurma, sinyal, kalkış vb. gibi.
Siz de sürücü kursu dersi alacaksanız ve nereye devam etmeliyim diye düşünüyorsanız sitemize girerek tek bir tuşa basmanız yeterli olacaktır.

Ehliyet Kursu Fiyatları

Günümüzde nerede ise ehliyet sahibi olmayan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. Nitekim motosiklet, otomobil, kamyon gibi çok değişik türden araçların kullanım nedeni ne olursa olsun kullanılabilmesi için öncelikle bir ehliyet sahibi olmak gerekir. Ehliyet sınavına girebilmenin ön koşulu ise ehliyet kurslarına devam edilmesidir. Türkiyenin değişik yerlerinde bu alanda hizmet veren irili ufaklı işletmeler bulunuyor.
Ehliyet kurslarının kimileri tüm ehliyet sınıfları için hizmet verir iken kimileri belli başlı özellikle o bölgede çok talep gören alanlarda ehliyet kursu düzenliyorlar. Nitekim bu noktada en çok merak edilen şeylerden bir tanesi de işin ekonomik yönü gözönüne alınarak ehliyet kursu fiyatları oluyor.
Ehliyet kursu fiyatları çok değişik parametrelere göre farklılıklar arz ediyor. Serbest piyasaya ekonomisi içinde her sürücü kursunun kendince bir fiyatlandırma politikası bulunuyor. Bunun yanı sıra alınacak olan ehliyetin türüne göre de rakamlar değişiklik gösteriyor. Peşin ödeme ile taksitli ödeme arasında da rakamlar değişiyor.  Siz de ehliyet kursu fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz sitemizin ilgili sayfalarına girerek bilgi almak için önemli bir adım atabilirsiniz.

B Sınıfı Ehliyet

Ehliyetler kendi içinde çeşitlilik arz ediyor. İnsanlar kendi kullanacakları araç türüne farklı türden ehliyet alarak kullanıyorlar. Bunların başında da B sınıfı ehliyet geliyor. Adım adım giderek B sınıfı ehliyet hakkında bilgi vermek gerekir ise şu bilgilere yer verilebilir.
B sınıfı ehliyet sahibi olmak için öncelikli olarak bir sürücü kursuna devam etmek ve sonrasında yapılan sınavlara girerek başarılı olmak gerekir. Bunların akabinde de istenen evrakları eksiksiz bir biçimde hazırlayıp ilgili merkeze teslim etmek yeterlidir.
B sınıfı ehliyet alanlar şu araçları kullanır:
Otomobil
Kamyonet
Traktör
Motosiklet
ATV kullanabilecekleri araç türleridir.
Bu ehliyeti almak isteyenler yazılı ve uygulamalı sınavlara girerler. Yazılı sınavda başarılı olanlar bunun akabinde araç sürüş sınavına girer, bunda da başarılı olurlar ise o zaman ehliyet sahibi olmaya hak kazanırlar. Ülkemizin değişik lokasyonlarında bu alanda hizmet veren kurs merkezleri vardır. Siz de bu tür bir ehliyet alacak iseniz sitemizin ilgili sayfalarına bakmanız yeterlidir.

B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

Araç kullanabilmenin en temel olmazsa olmazlarının başında ehliyet sahibi olmak geliyor. Bu noktada insanlar hangi tür araç kullanacak ise ona uygun olarak ehliyet sınavına girip sonrasında eğer sınavı geçerse kullanacağı araca dair ehliyeti alması gerekiyor. İşte o ehliyet sınıflarından bir tanesi de günümüzde nerede ise kadın erkek genç yaşlı herkesin sahip olduğu B sınıfı ehliyettir. En çok sahip olunan ehliyettir. Bu noktada yine bilmeyenlerB sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır sorusunun yanıtını merak ediyorlar.
B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır sorusunun yanıtı ise şu şekildedir:
Tüm otomobillerde B sınıfı ehliyet geçerlidir. Yani yerli yabancı cip, spor araba demeksizin otomobillerde kullanılan ehliyet türü B sınıfıdır.
Bunun yanı sıra M sınıfında olan araçlar da B sınıfı ehliyete sahip olunca kullanılabilir
F sınıfında olan araçları kullanacak olanlar da B sınıfı ehliyete sahip ise ekstra  sınıfı ehliyet almadan kullanabilir.
·        B1 sınıfı içinde benzer bir durum söz konusudur. Daha detaylı bilgiyi sitemizden alabilirsiniz.

Ehliyet Kursu Fiyatları

İnsanların kimlik yerine de kullanmakta olduğu ehliyet bugün artık modern dünyanın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. İnsanların çok farklı araçlar için çok değişik türden ehliyet alarak bunları kullanıyorlar.  Her şeyin olduğu gibi ehliyet almanın da bir maliyeti bulunuyor. Bu noktada da insanlar doğal olarak ehliyet kursu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.
Ehliyet kursuna devam etmeden ehliyet sahibi olmak mümkün olmuyor. Bu noktada ehliyet kursu fiyatları çok farklı parametrelere bağlı olarak değişiyor. Öncelikli olarak fiyatları belirleyen en temel faktörlerin başında devam edilen ehliyet sürücü kursunun fiyat politikası belirleyici oluyor. Bunun yanı sıra fiyatları belirleyen bir diğer faktör hangi türden ehliyet alındığı oluyor. Her ehliyet sınıfının kendince bir fiyatlandırma politikası bulunuyor. Bunun yanı sıra kimi zaman lokasyon kent bazında da fiyatlar değişiyor. Peşin ödeme yapıldığı zaman da kimi zaman fiyat değişiklikleri olabiliyor.
Siz de ehliyet kursu fiyatları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz tek yapmanız gereken şey sitemize girmeniz ve buradan aradığınız bilgilere ulaşmanızdır.
Ehliyet Kursu Fiyatları; Türkiye genelinde farklılıklar göstermek ile birlikte ortalama 2.000 TL olarak söylenebilir. İstanbulda 1.900 TL iken Sakarya da 2.000 Tl olarak belirlenmiştir.  Sizler daha detaylı bilgi ve cazip kampanyalar için hemen bizimle iletişime geçebilir ve çevrenizdeki en yakın ve avantajlı kursu bulabilirsiniz.

Sürücü Kursu Ne Kadar Sürer?

Günümüzde ehliyeti olmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Nitekim insanların ehliyet sahibi olmaları için de öncelikli olarak sürücü kurslarına devam etmeleri gerekir. Sürücü kurslarında ehliyet sınavında sorulacak sorulara dair dersler işlenir. Bu dersler trafik, motor ve ilk yardım dersleridir. İşte günümüzde bu kadar yoğun olan kadın ve erkekler doğal olarak sürücü kursu ne kadar sürer sorusunun yanıtını almak istiyorlar.

Bu noktada şunu da ifade etmek gerekir ki sürücü kursu süreleri kişilere, kurumlara göre değişimez. Müfredatın uygun gördüğü bir süre vardır. Sürücü kursu ne kadar sürer sorusunun yanıtı da ortalama olarak 1 ay sürer. 15 gün boyunca alınan teori derslerinden sonra sürüş dersleri verilir. Sonrasında da biter.

Eğer sürücü kursuna devam edeceksek iseniz süreler aynı olmakla beraber verilecek zaman dilimleri değişir. Siz bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz sitemizden çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ehliyet Almak Ne kadar Sürer?

Ehliyet almak ortalama olarak üç ay sürer. Yani bu süre kişinin sürücü kursuna başladığı andan eline ehliyetin gelmesine kadar olan süredir. Bu süre duruma göre uzayabilir. Örneğin resmi tatil dönemlerinde bu süre biraz daha uzayabilir. Eksik evrak vb. durumlarda da süre uzayabilir. İstisnai durumlar dışında üç aydır.

Dijital Ehliyet Nedir?

Ehliyet noktasında insanların karşısına çok sayıda seçenek çıkıyor. Kullanılacak olan araca ve diğer durumlara göre farklı ehliyet türleri bulunuyor. İşte bu ehliyet türlerinden bir tanesi de diğerleri kadar adı duyulmasa da ve çok daha tematik bir ehliyet türü olsa da dijital ehliyet adı verilen ehliyet türüdür.
Dijital ehliyet nedir sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir: Karayolu ile eşya ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda sayısal takograf denilen bir kontrol aygıtı bulunur. Takograf aygıtı, kartlar için ekran ve iki yuvadan oluşur. Güvenli bir ile vites kutusunun bulunduğu alana bağlanması yapılır. İşte bu takografa yerleştirilmek amaçlı olarak hazırlanan ehliyet türüne dijital ehliyet adı verilir.

Dijital ehliyet alınması için yapılan işlem ise Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı tarafınca sağlanır. Başvuru işlemlerinin internet üstünden yapıldığı süreç içinde dijital ehliyet başvurusu SRC 1-2-3-4-5 belgelere sahip olanlar ve uluslararası taşımacılık yapanlar tarafından gerçekleştirilir. İnternet ortamında başvuru yapılır.Önce sayısal takograf uygulamasına tıklanarak ön başvuru yapılır. Akabinde ücreti ödenir ve sonra TOBB ile iletişime geçilir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgiyi sitemizden bulabilirsiniz.

Ehliyet Değiştirme

Günümüzde 18 yaşını doldurup ehliyeti olmayan insan sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Nitekim hal böyle olunca her şey de olduğu gibi bu ürünün de bir raf ömrü vardır ve belli periyotlar ile değiştirilmesi gerekir. Nitekim ehliyetin türüne göre belli periyotlar ile değiştirilmesi gerekir. Bu nokta da zamanı gelince ehliyet değiştirme işlemi devreye girer.
Yasal mevzuatlara göre ehliyet değiştirme için gerekli olan evraklar şunlardır:

• İlgili kurumlardan alınan sağlık raporu
• Eski ehliyet
• Yeni ehliyet için yatırılan ücretin dekontu
• Yeni tarihli çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf
• Kimlik fotokopisi
• Adli sicil kaydı
• Kan grubunu gösteren belge

Ehliyet değiştirme için istenen bu evraklar ile gidilerek nüfus müdürlüğüne randevu alınarak başvuru yapılır. Burada ehliyet değiştirir iken eski tip olan ehliyetlerin değişmesinde ödenen ücret ile yeni tip olan ehliyetlerin değiştirilmesinde ödenen ücretler farklıdır. Eğer bu konuda daha fazla merak ettiğiniz soru var ise sitemizin ilgili sayfalarına bakmanız yeterli olacaktır.

Sürücü Kursları

Ehliyet için belgelerinizi tamamladınız. Peki Hangi Sürücü Kursuna gitmelisiniz. Bu noktada dikkat edeceğiniz noktaları sıra ile şöyle sıralayabiliriz.

Sürücü Kursu Seçimi !!!

Başarı oranı, Eğitim zamanları ve süreleri, Eğitim Kadrosu, Ödeme Kolaylıkları, Eğitim araçları, Sınava Girilecek Araçlar, Ulaşım … vb

yukarıdaki açıklamalara en uygun sürücü kursuna yönlendiriyoruz ve birçok noktada ayrıca bir araştırma yapmanıza gerek kalmadan ehliyetinize rahatça kavuşabiliyorsunuz.

Kampanya & İlanlar

Henüz bir ilan eklenmemiş

Firma Haberleri

Henüz bir haber eklenmemiş

ÜRÜNLERİMİZ

Henüz bir ürün eklenmemiş

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.